Činské jarní závitky

7. března 2015 v 20:00 | Ella |  Recepts

Budete potřebovat:

Mleté maso 200g
Bílé zelí 200g
Paprika 1ks
Somalym 1lžička
Vejce 1ks
Pepř mletý
Sůl
Rýžový papír
Olej
Worcestrová omáčka
Sojová omáčka

Postup:

Z toho množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného obsahu přidáme mleté maso, lžičku soli, pepř dle chuti, vejce, lžičku solamylu a pár lžic strouhanky, aby těsto nebylo řídké, ale ani moc tuhé. Vše promícháme a zakápnem worchestrem a sójovou omáčkou. Necháme odpočinout cca 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě. Mezitím si vememe rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby nám změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme tak, aby nám nikde nezůstal otvor či díra.
Rozpálíme si pánev s olejem, cca 1,5 cm oleje a závitky smažíme na každé straně cca 6 minut - hotové poznáme dle barvy, že budou do zlatova až jemně hněda.
Já osobně miluju jarní závitky a podle tohohle receptu jsem si je už několikrát připravovala. Doufám ,že vám budou chutnat stejně jako mě. :)
Výsledek obrázku pro čínské jarní závitky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama